Aceasta tehnica foloseste un aparat care genereaza unde magnetice de joasă frecvenţă care sunt orientate spre corpul pacientului si apoi inregistrate şi analizate de un computer la ieşirea din corp. Testarea prin biorezonanta face cateva zeci de măsurători electrice diferite, iar aparatul de biorezonanta înregistrează valorile unor parametri pentru cateva mii de substanţe din organism.

Principii de bază în biorezonanță

Biorezonanţa magnetică acţionează la nivelul ADN-ului, în interiorul celulei. Cu ajutorul undelor magnetice care sunt generate la nivelul celulelor, ţesuturilor şi organelor, se pot depista forme incipiente ale bolilor nervoase, respiratorii, cardiovasculare, osoase, digestive, fie ele acute sau cronice.

Cercetari efectuate in Rusia si Germania au demonstrat ca organismele vii produc semnale electromagnetice incepind chiar de la nivel celular. Aceste semnale electrice sunt folosite pentru a controla toate procesele biochimice care au loc din organism si sunt responsabile de insasi sustinerea vietii organismului. Conform acestei teorii, orice boala care apare in organism produce modificari la nivelul schimburilor de informatie electrica intre celule. Schimburile de energie de la nivel celular produc si efecte electromagnetice intr-o anumita gama de frecvente si pot fi identificate cu ajutorul aparatului de biorezonanta. 

Terapia prin biorezonanta urmareste eliminarea acestor blocaje energetice produse in organism de factorii patogeni si restabilirea frecventei optime de functionare a celulelor sanatoase. Nu exista efecte secundare si raspunsul organismului la tratamentul prin biorezonanta este rapid. Terapia prin biorezonanta se poate face concomitent cu celelalte tipuri de terapii, indiferent de natura lor, fiind o metoda complementara de tratament.