Electrosomatograful (ESG) este un aparat performant de diagnosticare computerizata care permite vizualizarea tridimensionala a organelor investigate. Denumirea sistemului DDFAO este un acronim al unei denumiri din limba franceza, care in traducere ar insemna: Dispozitiv de Diagnostic Functional Asistat de Calculator. Acest aparat permite masurarea activitatii electrice a lichidului extracelular al organismului in format 3D (tridimensional) prin aplicarea principiilor tomografiei prin impedanta electrica. 

Corpul uman este un sistem deschis, cu un mediu interior care se numeste interstiţiu şi care este influentat de buna functionare a organelor si sistemelor corpului uman (homeostazie). Interstitiul "scalda" ansamblul celulelor organismului. Acest mediu apos incarcat de ioni, de molecule si gaze serveste drept tampon intre sange si mediul intracelular. Interstitiul are un rol important in metabolismul celular.

Sistemul DDFAO prin analiza electrica a Interstitiului permite analiza mentinerii homeostaziei si ofera indicatii privind modul de functionare a organelor si sistemelor. Examenul diagnostic prin sistemul DDFAO este neinvaziv si rapid.