Detoxifierea organismului este absolut necesara pentru ca organismul sa isi poata folosi la maximum capacitatea de regenerare si de auto-vindecare.

Detoxifierea, purificarea organismului este un proces de inlaturare din organism a radicalilor liberi, a toxinelor, a metalelor grele acumulate in diferite zone si organe.  

Detoxifierea organismului permite refacerea in mod accelerat a structurilor anatomice ale organismului care sunt afectate de anumite boli. Cel mai important lucru este ca pacientii sa constientizeze ca orice boala in sine reprezinta o stare de toxicitate a organismului si ca aceasta toxicitate este principala cauza a imbolnavirii organismului in ansamblul sau. Uneori, prin simpla inlaturare a cauzelor acestei stari de toxicitate (prin schimbarea obiceiurilor alimentare nesanatoase si alegerea unor alimente de calitate, adaptate fiecarui tip de organism) si prin eliminarea efectelor negative acumulate in timp prin detoxifiere, este suficient pentru a oferi organismului conditiile de a lupta cu boala chiar cu armele de care dispune acesta. Vedeti si pagina despre tratamentele prin alimentatie sanatoasa