Bioenergoterapia este o metodă de tratament in care se foloseste forţa câmpului energetic indus de bioenergoterapeut.

Bioenergoterapia considera ca starea de sanatate a individului este conditionata de echilibrul energetic al organismului. Atunci cand acesta este afectat, apar si simptomele bolilor fizice. O serie de factori de mediu pot sa influenteze in mod negativ acest echilibru energetic: poluarea aerului, structurile metalice din orase, antenele de telefonie si comunicatii, poluarea fonica si chimica.

In acelasi timp, biocâmpul uman este influențat si de sentimente, de stările sufletești trăite și de modul de gandire al fiecarui individ. La fel de important este și câmpul energetic al persoanelor cu care se intră în contact deoarece acestea  pot sa influențeze atât in bine cat si in rau starea bio-campului  personal. In timp ce unele persoane pot sa provoace așa-numitul "vampirism energetic”, altele pot sa refaca biocampul energetic, si aici intervin bioenergoterapeutii.

Intr-un cabinet de bio-energo-terapie, un bio-energo-terapeut va incerca sa determine problemele energetice ale biocampului dvs. (blocaje energetice, dinsfunctii) si sa il repare prin manevre blande, atat prin atingere directa a pacientului cat si de la distanta (o forma telepatica de tratament). O sedinta de tratament poate dura intre 30-60  minute. De obicei sunt necesare mai multe sedinte de tratament (minim 3) cu pauze de 1-2 saptamani intre ele.